tiistai 17. maaliskuuta 2015

World Heritage, Australia


From Sharon, Sydney

Fraser Island (aboriginaalien kielellä K’Gari) on 1 840 neliökilometrin laajuisena maailman suurin hiekkasaari. Se sijaitsee Australian itärannikolla Queenslandissa noin 200 kilometriä Brisbanesta pohjoiseen. Saari valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1992. Fraser Islandin alkuperäinen nimi K’Gari tulee butchullien kielestä ja se tarkoittaa paratiisia. Eurooppalaisten uudisasukkaiden tulo saarelle hävitti alkuperäiset asukkaat ja nykyään siellä ei elä ainuttakaan aboriginaaliheimoa.

From Jemina, Sydney
Sydneyn oopperatalo on vuonna 1973 valmistunut oopperatalo Sydneyssä Australiassa. Se on yksi 1900-luvun omaperäisimmistä ja kuuluisimmista rakennuksista.
Rakennuksen on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Jørn Utzon, joka kuitenkin jätti työn kesken kuusi vuotta ennen rakennuksen valmistumista kustannusten huiman nousun vuoksi. Rakennuksen sisätilat suunnitteli australialainen arkkitehti, ja ne osoittautuivat jo alun pitäen epäonnistuneiksi. Korjauskuluiksi on vuonna 2009 arvioitu 350 miljoonaa euroa]
Oopperatalo sijaitsee Sydneyn satamassa lähellä valtaisaa Sydney Harbour Bridgeä Bennelong Pointissa, jossa se muodostaa rakennuksena ja yhdessä lähiympäristön kanssa Australian julkisen kuvan ulkomaille. Vaikka matkailijat eivät välttämättä juuri ole kiinnostuneita oopperasta, heitä käy vuosittain tuhansittain tutustumassa oopperataloon.


From Tia, Germany
Uluṟu-Kata Tjuṯa on kansallispuisto Australian Pohjoisterritoriossa 1 431 kilometriä etelään territorion pääkaupungista Darwinista. Puisto on pinta-alaltaan 1 326 km² ja siihen kuuluu kaksi näyttävää kivimuodostelmaa Uluru ja Kata Tjuta, joista puisto on myös saanut nimensä.

maanantai 16. maaliskuuta 2015

World Heritage, Albania, Butrinti


 The ancient city of Butrinti IV-III C. BC

 View of Baptistry

The amphitheater
Butrint on Kaakkois-Albaniassa sijaitseva Albanian ja koko Balkanin yksi merkittävimmistä arkeologisista kohteista. Se sijaitsee syrjäisellä maaseudulla lähellä Kreikan rajaa.
Arkeologisissa kaivauksissa on havaittu asutuksen merkkejä Butrintin alueella jo neoliittisella kaudella ja ensimmäinen kaupunkimainen asutus ja linnoitus paikalle rakennettiin illyyrialaiskaudella 700-luvulla eaa.
Rooman valloitettua kaupungin 167 eaa. Butrintista tuli merkittävä roomalainen keskus, jossa sijaitsi mm. Julius Caesarin ja Augustuksen aikana laivastotukikohta ja viljavarasto Rooman armeijalle. Merkittävimmät Butrintin rauniot ovat peräisin juuri roomalaisajalta.
Butrint valittiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1992.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Pietarin nähtävyyksiä - St. Petersburg attractions


  Saint Sampson's Cathedral, design by Pietro Antonio Trezzini.
From Nicolai, Kronstadt

Sampsonin katedraali on barokkityyliä edustava kirkkorakennustaiteen muistomerkki Pietarissa.
Paikalla oli ensin puinen kirkko, joka oli rakennettu Pietari I:n määräyksestä Pultavan taistelussa pyhittäjä Sampsonin päivänä saadun voiton kunniaksi. Vuosina 1728–1740 se korvattiin venäläisen rakentajaryhmän pystyttämällä kivikirkolla.
Nykyään Sampsonin katedraalissa toimii Iisakinkirkon museon haaraosasto.
 Kirkon yhteydessä toimi vuoteen 1772 saakka ortodoksinen ja luterilainen hautausmaa, jonne on haudattu mm. kuvanveistäjä Carlo Rastrelli, arkkitehti Domenico Trezzini ja Pietari Suuren henkilökohtainen lääkäri, Lavrentyi  Blumentritt.
It is one of St. Petersburg's oldest surviving churches. The Cathedral's history dates back to 1709, when Peter the Great ordered the construction of a wooden church on this site to honour Russia's decisive victory over the Swedes at the Battle of Poltava, which fell on the feast day of St. Sampson - 27 June. One of the city's first cemeteries was established next to the church, and became the final resting place for some of St. Petersburg's most prominent foreign citizens, including the sculptor Carlo Rastrelli, the architect Domenico Trezzini, and Peter's private physician, Lavrentiy Blumentritt.

Saint Isaac's Cathedral (1818-1858) architect. A. Montferrand
From Dasha, Kstovo

Iisakin kirkko on yksi Pietarin suosituimmista nähtävyyksistä ja on suomalaisille tuttu ainakin sanonnasta "rakennettiin kuin Iisakin kirkkoa", joka viittaa kirkon 40 vuotta kestäneeseen rakennustyöhön 1818-1858. Iisakin kirkko rakennettiin aikanaan Pietarin pääkirkoksi, mikä näkyy kirkon mitoissa: sen korkeus on 101,5 metriä ja sisäpinta-ala yli 4000 neliömetriä.

Neuvostoaikana kirkko muutettiin museoksi. Vuonna 1928 avattiin näyttely, joka kertoi kirkon rakentamisesta. Vuonna 1931 Iisakin kirkossa avattiin Uskonnonvastainen museo. Kirkon kupolista asennettiin riippumaan maailman suurin, yli 90-metrinen Focault'n heiluri, jolla havainnollistetaan maapallon pyörimisliikettä. Vuodesta 1948 katedraalirakennus toimii Iisakin kirkon museona. Tuolloin entisen Uskonnon vastaisen museon näyttelyt siirrettiin Kazanin katedraalissa toimineeseen Uskonnon historian ja ateismin museoon. Vuonna 1990 kirkossa pidettiin pitkän tauon jälkeen ensimmäinen jumalanpalvelus Patriarkka Aleksei II:n johdolla. Vaikka Iisakin kirkko toimii edelleen museona, siellä järjestetään myös juhlajumalanpalveluksia erityisen merkittävinä päivinä.

Saint Isaac's Cathedral in Saint Petersburg  is the largest Russian Orthodox cathedral in the city. It is the largest orthodox basilica and the fourth largest cathedral in the world. It is dedicated to Saint Isaac of Dalmatia, a patron saint of Peter the Great, who had been born on the feast day of that saint.


 The Peter and Paul Fortress
From Dina, St. Petersburg

 Pietari-Paavalin Linnoituksen suunnitteli sveitsiläissyntyinen arkkitehti  Domenico Trezzini vuonna 1703. Linnoituksessa on muutama rakennus, kuten Pietari-Paavalin Tuomiokirkko, johon kaikki tsaarit on haudattu Pietari I:stä lähtien. Viimeinen tsaariperhe haudattiin kirkkoon vuonna 1998. Vuoden 2006 lopussa leskikeisarin Maria Fedorovnan ruumis kuljetettiin Tanskasta ja haudattiin Pietari-Paavalin linnoitukseen, miehensä Aleksanteri III:n viereen. Suuri keisarien mausoleumi on yhdistetty kirkkoon käytävällä. Muita linnoituksen rakennuksia ovat toimiva Rahapaja, Trubetskoi bastioni ja Kaupungin Museo. 

Pietari Suuri perusri linnoituksen vuonna 1703 Zayachi saarelle joka on keskellä Neva-jokea. Se oli sotalinnoitus kun Venäjä oli Suuren Pohjan Sodassa Ruotsin kanssa. Alkuperäisessä linnoituksessa oli kuusi bastionia, se rakennettiin alun perin puusta, kivirakennelmat tehtiin vaiheittain 1706-1740. Vuonna 1720 linnoitusta käytettiin sota-asemana kaupungin varuskuntaa varten ja myös vankilana aatelismiehiä tai poliittisia vankeja varten. Pietari-Paavalin Katedraali rakennettiin vuosina 1712-1733.  

The Peter and Paul Fortress is the original citadel of St. Petersburg, Russia, founded by Peter the Great in 1703 and built to Domenico Trezzini's designs from 1706-1740.  In the early 20th century, it was still used as a prison by the tsarist government. In the middle of the fortress stands the impressive Peter and Paul Cathedral, the burial place of all the Russian Emperors and Empresses from Peter the Great to Alexander III. The Cathedral was the first church in the city to be built of stone (between 1712-33) and its design is  unusual for a Russian Orthodox church.



St.Petersburg, Admiralty Embankment.
 Palace Quay. Lion. 1932, sculptor: Ivan Prokofyev

From Nicolai, Kronstadt 




lauantai 14. maaliskuuta 2015

Moskovan nähtävyyksiä - Moscow attractions

 The Cathedral of Christ the Saviour
From Tanya,  Luhovitsy
 
Kristus Vapahtajan katedraali on suuri ortodoksinen kirkkorakennus Moskovan keskustassa Venäjällä. Se sijaitsee lähellä Kremliä Moskvajoen rannalla. Katedraali on maailman suurimpia ortodoksisia kirkkorakennuksia ja se edustaa uusbysanttilaista tyyliä. Alkuperäisen kirkon rakentaminen aloitettiin 1830-luvulla.

Vuonna 1931 Stalin halusi rakennuttaa kirkon paikalle 300 metriä korkean 'Neuvostojen palatsin' ja kirkko purettiin räjäyttämällä. Toinen maailmansota kuitenkin keskeytti suureelliset suunnitelmat ja kirkon paikalla sijainneeseen kuoppaan rakennettiinkin maauimala.
Venäjän ortodoksikirkko alkoi 1990-luvulla kerätä varoja kirkon uudelleen rakentamista varten ja kopio vanhasta kirkosta avattiin vuonna 2000.

Link in English

Moscow golden domes
From Eva, Moscow
Row of golden domes
From Lena, Moscow


St Basil's Cathedral by night, Red Square, Moscow
From Tanya, Melitopol, Ukraine

Pyhän Vasilin katedraali tai Pokrovan Jumalanäidin kirkko  on kirkko Moskovan punaisella torilla. Katedraali on omintakeinen sekoitus itämaisia ja länsimaisia vaikutteita, ja sen värikkäät kierteiset kupolit ovat Venäjän ja Moskovan tunnetuimpia symboleita. Kirkko rakennettiin 1555–1561 Iivana Julman hallituskaudella Venäjän Kazanin kaanikunnasta saavuttaman voiton kunniaksi
View of Iversky Gate and State Historical Museum
From Ivan Moscow

Valtion historiallinen museo Moskovassa, Punaisen Torin laidalla on suurin historiallinen museo Venäjällä. Sen kokoelmassa on noin 5 miljoonaa esinettä ja 14 miljoonaa sivua dokumenttimateriaalia. Museo perustettiin keisari Aleksanteri II asetuksella 21 helmikuuta 1872, rakentaminen aloitettiin vuonna 1875 ja vuonna 1883 se avattiin yleisölle.

Link in English

View of the Novodevichy (New Maiden) Convent
From Ri, Zelenograd

Novodevitshin nunnaluostari perustettiin vuonna 1524. Se oli tarkoitettu aatelisnaisille, jotka enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti valitsivat elävänsä luostarissa. Esim. Pietari Suuren sisar ja ensimmäinen vaimo viettivät viimeiset vuotensa täällä. Luostarin alueella sijaitsevalle hautausmaalle on haudattu useita venäläisiä merkkihenkilöitä, mm. Gogol, Tsehov, Hrushtshev ja Jeltsin. 

Ilta-Sanomat 16.3. 2015
Moskovan keskustassa sijaitsevan luostarin kellotorni syttyi palamaan myöhään illalla. Asiasta ovat kertoneet myös muun muassa uutistoimistot RiaNovosti ja Tass. Palo keskittyi kunnostettavana olevan kellotornin ympärillä oleviin rakennustelineisiin. Palo ehti roihuta noin kolme tuntia ja saatiin sammumaan aamuyöllä, kertoo uutistoimisto Tass. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Viranomaiset arvioivat parhaillaan vahinkoja. Alustavien arvioiden mukaan suuria tuhoja ei kuitenkaan tullut.
- Tulessa olivat ainoastaan rakennustelineet. Palo ei alkanut kellotornin sisäpuolelta, sanoi Venäjän varakulttuuriministeri Grigory Pirumov uutistoimisto Tassille RT:n mukaan.

Venäjän ortodoksinen kirkko on kuitenkin ollut huolissaan tornin sisällä olevien kellojen kunnosta. Sammutustöihin osallistui yli sata ihmistä. Palon syttymissyy ei ole tiedossa.
1600-luvulla rakennettu Novodevitshin luostari on yksi Venäjän pääkaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Se on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2004. Unescon mukaan luostari linkittyy tiiviisti Kremliin sekä Venäjän poliittiseen, kulttuuriseen ja uskonnolliseen historiaan. Se on myös ollut tärkeä osa Moskovan puolustusta. Luostarin vieressä olevalle hautausmaalle on haudattu lukuisia venäläisiä tunnettuja henkilöitä, kuten presidentti Boris Jeltsin.

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Children from Russia

 
 September the 1st. 1954
From Alex, Kirovsk, Russia
 
From Russia With Love!
Sveta, near Pyatigorsk, Russia
 
Small Liala Petrova in a Russian folk masquerade costume, Tashkent, 1910
Liala was also wearing a kokoshnik which is a traditional Russian headdress for women and girls.
From Sergey, Tyumen, Western Siberia
 
Happy New Year! 
Artist Elizabeth Merkuryevna Boehm  (1843-1914)
From Nicolai, St. Petersburg, Russia
 
E.Bem The ABC-book, letter K of Russian alphabet
From Katherina, Moscow
 
Elisabeth Boehm or Böhm or Elisaveta Merkuryevna Bem was a Russian painter, the most successful prominent author of postcards in 19th century Russia.  She created more than 350 postcard and she had a recognisable style of the postcards that depicts children faces and silhouettes.
 
 


torstai 12. maaliskuuta 2015

Art of Belarus - Anna Silivonchik

 The Princess and the Pea, 2012
From Natalya, Moscow, Russia

 Winter Sun, 2012
From  Katya, Sarov, Russia

Snow Cloudlet, 2008
From  Katya, Sarov, Russia

Anna Silivonchik was born in 1980 in Homel, Belarus

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ekateryna Lukashchuk - Princess life


  Princesses of the glade

Kite

Manna From Heaven 

 Rainbow Spirits


Metamorphoses
Ekateryna Lukashchuk is an artist from Zbarazh, Ukraine.
 
Private swap  from Tatiana, Zhodino, Belarus